Ръководство за добрите производствени и хигиенни практики в месната индустрия

Автор: Колектив
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател АМБ
Брой страници 198
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 818 грама
Размери 0x0
ISBN 9549056821
Баркод 9549056821
Категории Скотовъдство, Лично стопанство, Книги

Ръководството за добрите производствени и хигиенни практики (ДПХП) в месната индустрия е разработено от Екпертния съвет на АМБ, в който състав участват експерти от АМБ, Висшия институт по хранително-вкусова промишленост, Националната ветеринарномедицинска служба, Министерство на земеделието и горите и Министерство на здравеопазването, и със съдействието на холандски експерти. То е съобразено с Наредба №7 от 8 април 2002 г. на Министерство на здравеопазването и Министерство на земеделието и горите за хигиенните изисквания към предприятията, които произвеждат или търгуват с храни, и към условията за производство и търговия с качествени и безапасни храни, Наредба № 7 от 19 март 2002 г. на МЗГ за ветеринарно-санитарните изисквания към животните, предназначени за клане, и при производството и предлагането на пазара на прясно месо Наредба № 17 от 10 май 2002 г. на МЗГ за ветеринарно-санитарните изисквания при производството и предлагането на пазара на месни продукти и други продукти от животински произход и е създадено на основание на чл. 17 от Закона за храните от 15.10.1999 г. като препоръки за добра хигиенна практика при производството и търговията с месо и месни продукти.
Този документ препоръчва средствата, методите и процедурите, чието приложение да завърши с овладяване на законните хигиенни изисквания. Нормативите определят точно основните цели в областта на хигиената.
Ръководството за добрите производствени и хигиенни практики е документ, изработен от експерти, предназначен за производители и преработватели на месо и месни продукти от ЕРД, ДРД и свине. Прилагайки препоръките на Ръководството за добрите производствени и хигиенни практики, производителят спазва изискванията, определени от нормативните документи в областта на хигиената.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]