Щукарски риболов

Автор: Красимир Клисарски
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Труд
Брой страници 104
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 225 грама
Размери 0x0
ISBN 954528305X
Баркод 954528305X
Категории Съвети. Развлечения, Хоби и свободно време, Книги

Щуката е предпочитан и високоценен риболовен обект. Мнозина въдичари преследват този енергичен и борбен хищник. За някои риболовци трофеят от щука е несбъдната мечта. Има ли в действителност секрети на „щукарската" практика? В какво се състоят те? Повечето въдичари знаят много неща за
хищника: типични навици, местообитания, любими примамки, сезона на най-голяма активност. Често щуката не кълве, въпреки че атмосферните условия са подходящи.
„Колко много знаем за несъществените неща и колко малко за кълването на рибата." Прав е бил гръцкият философ и мъдрец Сократ (V в. пр. н.е.) - има още какво да научим за тънкостите на риболова, основани на нрава и сезонните капризи на рибата.
Как успешно да раздразним апетита на щуката? Как да надхитрим със съвременни такъми и нестандартни монтажи недоверчив хищник в оживени водоеми и да напълним живарника? Как да ловим щука през цялата година? На редица въпроси тук даваме детайлно точни и изчерпателни отговори.
Тази книга е наръчник за въдичаря щукар. В нея са описани и онагледени повече от 70 риболовни линии и възли. Специално внимание е отделено на модерни щукарски монтажи, предназначени за замятане на близко, средно и далечно разстояние, за естествена жива или мъртва стръв, за изкуствени примамки, за ветровито време, за течение, за линии с носена от течението
стръв и др.
В книгата са описани монтажи, използвани в миналото, които отчасти са актуални и днес. Специално внимание е отделено на модерни линии с изкуствени примамки, типични за дунавски риболов: джиги, блесни, воблери, силиконова стръв и имитации.
Всеки монтаж има конкретно приложение и е ефективен за даден тип водни басейни. Майсторство на риболовеца е да избере най-подходящия съобразно със спецификата на водоема.
В книгата са разнищени и разтълкувани детайлно само въпроси, които имат една-единствена цел: улавяне на един достоен за уважение въдичарски противник - нейно величество царицата на сладководните риби - ЩУКАТА.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]