Държавен вътрешен финансов контрол и имуществена отговорност

Автор: Емил Златарев

Коментари: 0

Издател Сиела
Брой страници 194
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 230 грама
Размери 0x0
ISBN 9546496804
Баркод 9546496804
Категории Европейски програми за присъединяване, Икономика, Книги

Приетият през 2000 г. от правителството „Документ за политиката на вътрешния финансов контрол в Република България" описа състоянието на финансовоконтролната среда, анализира състоянието й и предложи концепция за нейното развитие. С това даде отговор на изискванията на Европейския съюз за привеждане на финансовоконтролната система, в съответствие със западноевропейските стандарти за упражняване на ефективен контрол върху държавните приходи и разходи, респ. - върху средствата, постъпващи от фондове и програми на Съюза.

В съответствие с документа се извършиха коренни промени в нормативната уредба на финансовия контрол в България и свързаните с него санкционни последици (отговорности). Те се нуждаят от нов прочит, в светлината на новите реалности, за да се подпомогнат правоприлагащите органи. Но преди всичко, това е нужно на студентите, изучаващи проблемите на държавния вътрешен финансов контрол, които са бъдещите одитори на страната.

Предлаганият труд е опит в тази насока и се основава на достигнатото във финансовоправната наука. Стремежът на автора е материята да се представи във възможно най-достъпна форма и език, за да послужи на всички, които имат отношение към разгледаните проблеми.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]