Сила и живот. Трета серия - Солта (Неделни беседи 1917-1919)

Автор: Учителя Беинса Дуно
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Издателство Пилгрим
Брой страници 304
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 277 грама
Размери 14x21
ISBN 9786197215120
Баркод 9786197215120
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Солъта е трети том от поредицата Сила и живот. Това са Неделни беседи, държани пред широка публика в периода 1917 - 1919 година от Учителя Петър Дънов (с духовно име Беинса Дуно). Именно тази поредица и по-точно нейните от първи до пети том, са книгите, които лично Учителят Петър Дънов е препоръчвал, когато са го запитвали: "От къде да започнем да четем вашето слово?" Тези беседи са базирани на пояснения и дълбок анализ на стихове от Библията и са своеобразен синтез на развитите от него по-късно принципи и закони на езотеричното християнство. Текстовете са едновременно достъпни за четене и вдъхновяващи, даващи познания приложими в ежедневния живот.

Издателство Пилгрим БГ се придържа стриктно в издаването по точен оригинал на словото на Учителят Петър Дънов (Беинса Дуно) без никакво изменение и осъвременяване, с пояснения на някои остарели и редки думи под линия. Настоящото издание се прави по книгата Сила и животъ, Беседи, държани отъ Дъновъ (по стенографски бележки), Трета серия, Сольта. София, Печатница на книгоиздателство Гужгуловъ и Котевъ, 1920 г.

"И тъй, първиятъ принципъ е крайно алченъ, ненаситень, въ него желанията нематъ граница. Какъвъ животъ може да има въ това, което е ненаситно? Какъвъ смисълъ може да има въ единъ животъ, който се движи постоянно въ права линия? Напримеръ пътувате презъ вселената съ бързината на светлината - какъвъ смисълъ може да има за васъ това движение? Да влезешъ въ една, две, три и повече къщи, нема смисълъ. Има смисълъ да се запознаешъ съ ония, които живеятъ тамъ, да встъпишъ въ общение съ техния умъ и сърце. Запознаване, приятелство въ света е да влезешъ въ съгласие съ този Божественъ принципъ, който тукъ, на Земята, е изразенъ въ Христа."
Из книгата

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]