Как работи храната. Нагледно обяснение на храненето

Автор:

Коментари: 0

Издател Книгомания
Брой страници 256
Година на издаване 2020
Корици твърди
Език български
Тегло 947 грама
Размери 20x24
ISBN 9786191952595
Баркод 9786191952595
Категории Енциклопедии и справочници, Книги

Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него? Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа? С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти "Как работи храната" разкрива целия процес - от производството на храна до това дали е полезна за вас.

Интересни факти:

Япония консумира 10 л. соев сос на човек годишно;
медът съдържа повече калории от захарта;
75% от обработваемата земя се използва за изхранване на добитък, не на хора;
прясната ябълка е 25% въздух;
яйцата не повишават холестерола;
в някои плодови сокове има толкова захар, колкото в газираните напитки;
в безкофеиновото кафе все пак има 3% кофеин;
изгаряме 35% от калориите в белтъчините по време на храносмилането;
в касиса има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите;
над 80% от хората в Източна Азия имат непоносимост към лактозата;
краставицата е 96% вода;
щурците са по-богати на белтъчини от телешкото месо.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg