Формиране на кулинарния вкус в Република Корея

Автор: Мирослава Забуртова

Коментари: 0

Издател УИ-"Св.-Климент-Охридски"
Брой страници 208
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 265 грама
Размери 14x21
ISBN 9789540749211
Баркод 9789540749211
Категории Етнология, История, Книги

Корейската храна е изпитание за сетивата на непредубедения консуматор – има отличителен предвкус (предистория), силен вкус и натрапчив послевкус, ферментира и отлежава дълго. Логичното присъствие на храната във всекидневието може да бъде тривиално преживяване, но не и в Корея, където тя е вербализирано, цветно и многолико осезание. Вкусът е постоянна константа на живота – изразителен, вибрира и отзвучава в емоциите, живее чрез езика, създава се в общуването и споделянето на храната.

Целта на книгата е на базата на богатия емпирически материал да проследи и анализира механизмите, факторите и процесите, които конструират „кулинарния вкус“ в съвременното корейско общество, фокусирайки се върху значимостта на храната, храненето и кулинарията в системата на всекидневието. Очертаването на историческата рамка на корейската кулинария служи за основен материал, на базата на който се проследяват културно-антропологическите и социални проявления на понятието в съвременната история на Република Корея.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg