Контрасти. Фотографии

Автор: Светослав Руменов Иванов

Коментари: 2

Брой страници 108
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 243 грама
Размери 21x25
ISBN 9786191882601
Баркод 9786191882601
Категории Фотография, Изкуство, Книги

Наричаме я на шега "Северозападна България", но за жалост това не е смешно, а трагично. Това е най-бедната част на България, респективно - Европейския съюз, въпреки това има изключително красива природа. За съжаление състоянието на градовете и селата не е никак добро. Високата безработица, ниското заплащане и неприемливите условия на труд спомогнаха за обезлюдяването на тази част на България. Градовете са в окаяно състояние, а селата са на доизживяване.
Представените фотографии в книгата са фрагменти от живота на хората и събитията, случващи се тук. Северозападна България е изключително място с богата история и добросърдечни хора. Имам желанието да покажа действителността, в която живеят хората, но смятам, че тези фотографии са много малка част от всичко, което може да се види и да преживее тук... Фотографиите са заснети в крайдунавските градове Лом, Козлодуй и Оряхово и селата от землището на Златия, Цибър, Бутан, Бърдарски Геран и Спанчевци. Парадоксалното тук е, че само преди 50 години села като Златия, Горни Цибър, Бърдарски Геран са били много по-големи от град Козлодуй, който тогава е бил малко схлупено село. (Авторът)

Светослав Иванов е самоук фотограф на свободна практика. През 2016 започва да работи по основния си проект на социална тематика, свързан с начина на живот в северозападна България. Пресъздава живота на българите – панаири, пазари, градове и села. През 2019 година издава първата си книга с фотографии - „Контрасти”. През същата година създава “One day in my shoes…” – експериментален проект, обвързан с мотото „всичко може да бъде снимано”, получил вдъхновение от работата на Робърт Франк и неговия сборник „Американците”. Този проект е изцяло със цветни фотографии и е естествено продължение на първата му книга.

Занимава се основно със социална фотография. Интересът му е насочен към психологията на хората и ежедневната рутина. Въпросът, който го вълнува най-вече, е какво оставят хората след цял един живот в наследство за идните поколения... Това са обикновени въпроси, които всеки един от нас си задава, но не може да получи конкретен и еднозначен отговор...

Ключови думи: Промо -20%, Време за любима книга

от Ветрен Чипев / дата: 26 яну 2020

Линкът е изтрит от администратор.

от Ветрен Чипев / дата: 26 яну 2020

Фотокнига в черно и бяло на социална тематика отразяваща малка част от живота в северозападна България.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg