Българска национална история Т.2: Древните българи - старата Велика България

Автор: Рашо Рашев; Георги Атанасов; Живко Войников и др.
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Абагар
Брой страници 448
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 898 грама
Размери 17x24
ISBN 9786191680603
Баркод 9786191680603
Категории Древна история на българите, История на България, История, Книги

В ръцете на българския читател е том II на "Българска национална история" - мащабен проект на Българската академия на науките и изкуствата, който има за цел да осветли по максимално обективен начин хилядолетното минало на нашия народ, неговата държавност и култура. През последните години в модерната наука все повече се утвърждава мнението, че в изграждането на древната, забележителната сама по себе си българска държавна традиция фундаменталната роля принадлежи не на славяните или на завареното население на Балканите от античната епоха /на първо място древните траки, обект на обстойно изложение в том I на "Българска национална история"/, а преди всичко на древните българи.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Излезе втори том на “Българска национална история”.


Той е посветен на едни от най–оспорваните и дискутирани въпроси от древната българска история. А именно: значението на името българи, произход, прародина и преселение на древните българи. Това са проблеми, за които се е писало години наред, изказани са множество теории и предположения. Застъпено е мнението на водещи български историци и техния дългогодишен труд.


Във втория том е разгледана и Стара Велика България - на Кубрат и нейните наследници: Черна България, Волжка България, както и тяхното наследство векове по – късно в Златната Орда и Казанското ханство.


Специално внимание заслужава и частта, посветена на културата на Стара Велика България в светлината на археологическите паметници. Неин автор е дългогодишният изследовател на древните българи: професор Рашо Рашев.

Красен Пенев, Хеликон Шумен