Плакет "Тайната вечеря" 16/11см.

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Език български
Тегло 259 грама
Размери 11x16
ISBN
Баркод
Категории Плакети, Подаръци

Технически параметри:
Размер на плакета 125х72 мм
Размер на рамката 160х110 мм

Плакетите са произведени от масивно посребрен месинг с благородна патина на сребърното покритие. Всеки от тях е поставен в посребрена рамка. Те могат да се поставят, както настолно, така и окачени на стена.

Тайната вечеря е стенопис от Леонардо да Винчи, нарисуван за неговия покровител херцог Лудовико Сфорца. На картината е изобразена сцена от Тайната вечеря от последните дни на Иисус, както е описано в Библията. Картината се позовава на Йоан 13:21, в което Иисус казва, че един от неговите 12 апостоли ще го предаде. Творбата е една от най-познатите и ценни картини в света. За разлика от много други ценни картини, обаче, тази не е била частна собственост, защото не може да се премества.
Тайната вечеря акцентира върху реакциите на всеки един от апостолите когато Иисус им съобщава, че някой от тях ще го предаде. Фигурата на Христос е разположена в центъра на изображението. Перспективното решение е такова, че пресечната точка на всички линии се явява главата на Иисус. Това допълнително усилва усещането за значимостта му.
Типично за този тип изображения Леонардо рисува вечерящите от едната страна на масата, така че никой от тях да не е с гръб към нас.
Изображението е с размери 460х880 см и се намира на стената в трапезарията на манастира Санта Мария деле Грацие в Милано.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]