Координиране на схемите за социално осигуряване в ЕС/ Експертен коментар

Автор: Ася Инджова, Благой Иванов

Коментари: 0

Издател Аспро-ЕООД
Брой страници 348
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 576 грама
Размери 24x17
ISBN 9789543770083
Баркод 9789543770083
Категории Право на Европейския съюз, Право, Книги

На пръв поглед тази книга изглежда предназначена за специалистите по "Труд и работна заплата", за счетоводителите, за мениджърите по човешки ресурси и за юристите, които работят в областта на трудово-правното законодателство. Но при внимателен прочит се вижда, че въпросите, които разглежда касаят онази част от наетите и самонаетите граждани на Европейския съюз, които се възползват от правото си свободно да пътуват и да работят на територията на Обединена Европа.
Настоящата книга предлага експертен коментар с примери и формуляри, както и пълните текстове на Регламентите и съпътстващите ги приложения. Направено е описание на координацията на по-важните социални рискове: здравна помощ и болест, инвалидност, пенсии за старост и наследствени пенсии, трудова злополука и професионална болест, обезщетения за безработица и семейни обезщетения. В резюме е представен и начинът за сътрудничество между администрациите за социално осигуряване на страните от Европейската общност.
Поради естеството и актуалността на темата към момента, изданието е най-пълното и подробно разглеждане на европейското социално-осигурително законодателство и ценно помагало при прилагането му на практика.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg