Траките. Албум

Автор: Александър Фол, Валерия Фол
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Тангра ТанНакРа
Брой страници 208
Година на издаване 2005
Корици твърди
Език български
Тегло 1637 грама
Размери 33x25
ISBN 9549717186
Баркод 9549717186
Категории Археология. Антикварство. Извори, История, Книги

Преимуществото да бъде "отворен прозорец" към най-добрите прояви на човешкото творчество позволява на българската култура да вдъхва живот и на забравено знание за света, хората и нещата. Такова знание, което днес се дешифрира с езика на научните изследвания, с културно-историческото разпознаване и със социалната валоризация, е древнотракийското. Древнотракийската история представлява значителен и важен дял от развитието на древната индоиранска култура, към която са приобщени и Българите през периода на разцвет на своето обществено-политическо битие и която те обогатяват със своите постижения. Културно-историческата близост между старите Траки и ранните Българи, осъществена на основата на индориранската общност, се изявява като натрупване на духовни и материални стойности, което дава плодове при формирането на Дунавска България.
Изучаването на тракийските паметници и на тракийското историческо битие в днешните български земи е най-съществения принос към модерната тракология, развита в Русия, Украйна, Молдова, Румъния, България, Гърция, Турция, Македония и в научни центрове в редица европейски страни.
Тази книга съдържа повече загадки, отколкото отговори на зададени въпроси. Един изчезнал античен индоевропейски народ оставя послания на многостранната си култура, които са кодирани във формите, цветовете, украсите, технологиите и функциите на изделия и строежи. Голямата тайна на историческия принос на Траките в европейската и в световната култура се нарича Орфей. Това име е парола на една аристократическа устна култура, която хилядолетия се изразява в обреди и свещени заклинания. Те пробуждат Познанието у посветения чрез действия и мелодекламирано слово, за да вдъхнат безсмъртна енергия на човешкия интелект за вечно сътворяване на Красота и Добро.
Авторите

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]