Нов универсален речник: Българско-английски/ 121 000 думи, изрази и значения

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател PONS
Брой страници 1050
Година на издаване 2005
Корици твърди
Език български
Тегло 1400 грама
Размери 24x17
ISBN 9548278715
Баркод 9548278715
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

Новият универсален българско-английски речник на издателство ПОНС България е съвременен двуезичен речник, разработен през последните няколко години от едни от най-добрите български и английски лексикографи. Речникът използва за основа напълно обновен и актуализиран български словник, в който са включени най-важните нови думи и лексикални единици, навлезли активно в езика в края на XX и началото на XXI век. Обработката на словника е извършена от лексикографи с дългогодишна практика, за които английският език е роден, което гарантира автентичността и качеството на съдържанието.
Новият универсален речник съдържа над 120 000 заглавни думи, фразеологизми и устойчиви словосъчетания - по своя обем речникът се нарежда между най-големите българско-английски речници. Една от най-важните цели в работата по речника бе да гарантираме правилно тълкуване на лексикалното значение на думите в двата езика. Затова различните значения на отделните думи са ясно разграничени с пояснения и колокатори и са илюстрирани с примери. Преводите стриктно отговарят на специфичните семантични и стилистични значения на отделните думи. Специално внимание сме обърнали на различията, които съществуват при възприемането на някои културни понятия в двата езика и думите, които ги означават. Географските понятия, имената на градове, държави, природни забележителности, исторически събития и личности са включени в тялото на речника с цел да се улесни търсенето и намирането на еквивалентите. Означени са отделните граматични категории на думите и техните особености, както на български, така и на английски език. Използвани са новите правописни норми на българския книжовен език, разграничени са правописните различия между Великобритания и САЩ. В края на речника са дадени десет приложения с важни енциклопедични и граматични понятия и практическа информация, напр. полезни изрази за ежедневно общуване.
Предназначението на речника е да представи подробно съвременното развитие на двата езика и да подпомогне изучаването и използването им както от българите, така и от хората, за които английският език е роден. Речникът има универсално приложение и може да се използва от ученици, студенти, преподаватели, преводачи и всички, които боравят с езика професионално или за удоволствие. Новият универсален българско-английски речник на ПОНС е мостът към успешното овладяване на езика.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]